FAQ

⚠ Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πελάτες, πρίν και κατά την επίσκεψη στο studio, με τα νέα μέτρα;
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα προστασίας, οι πελάτες πρέπει να είναι ενήμεροι και συμμορφωμένοι με τα εξής:

- Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. (Ακόμα και σε περίπτωση συζήτησης ή consultation με κάποιον καλλιτέχνη, και για piercing)
- Είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα κατά την επίσκεψη τους στο studio
- Είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού που παρέχεται στην είσοδο του studio
- Να ενημερώνουν και να ακυρώνουν το ραντεβού τους σε περίπτωση ασθένειας, ή υποψίας συμπτωμάτων (*Καταρροή *Πονόλαιμο *Πυρετό *Βήχα....Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως: *Πνευμονία *Δυσκολία στην αναπνοή)
⚠ Τι μέτρα προστασίας έχει πάρει το studio κατά της μετάδοσης του Κορονοϊού Covid-19;
Σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, το studio μας είναι συμμορφωμένο με τα εξής μέτρα.

- Οι αποστάσεις των θέσεων εργασίας, είναι μεγαλύτερες των 2 μέτρων.
- Οι εργαζόμενοι φοράνε μάσκα προστασίας.
- Παροχή μασκών προστασίας στους πελάτες που δεν είναι εξοπλισμένοι.
- Παροχή αντισηπτικού στην είσοδο
- Προσαρμοσμένο πρόγραμμα ραντεβού για επισκέπτες και πελάτες
- Με τον περιορισμό των τετραγωνικών το στούντιο μας (181 τ.μ. κυρίας χρήσης) έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 17 άτομα ταυτόχρονα στο εσωτερικό με ασφάλεια (δεδομένου ότι τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας).
- Ο χώρος μας έχει επιμελώς απολυμανθεί, και προστατεύεται με καθημερινή επανάληψη στις κοινόχρηστες επιφάνειες, καθώς και με την προγραμματισμένη συντήρηση των κλιματιστικών (a/c) και των φίλτρων τους.
Είναι ασφαλές να κάνω tattoo / piercing;
Ναι, είναι απόλυτα ασφαλές να κάνετε τόσο τατουάζ όσο και piercing, δεδομένου ότι θα γίνει σε επαγγελματικό χώρο, που πληρεί όλους τους κανονισμούς τους οποίους επιβάλλουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Εφόσον ακολουθήσετε τις οδηγίες περιποίησης που θα σας δοθούν αναλυτικά μετά το τέλος της διαδικασίας, θεωρητικά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Η διαδικασία πονάει;
Ναι, πονάει. Αλλά κυκλοφορούν τόσοι άνθρωποι πλέον γύρω μας με tattoos και piercings, οπότε δεν είναι κάτι αβάσταχτο που δεν θα μπορέσετε να διαχειριστείτε. Ο καθένας βιώνει διαφορετικά την αίσθηση, ανάλογα με το σώμα του και φυσικά το σημείο πάνω στο οποίο δουλεύει ο artist. Σε κάποιους αρέσει κιόλας!
Πόσο κοστίζει;
Η τιμή ενός τατουάζ εξαρτάται από το μέγεθος, την λεπτομέρεια και τις ώρες που θα χρειαστούν για να γίνει. Κάποια κομμάτια δεν μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα ραντεβού, οπότε η χρέωση είναι διαφορετική σε αυτές τις περιπτώσεις. Αφού μιλήσετε με τον artist που θα συνεργαστείτε και πριν κλείσετε το ραντεβού σας, θα έχετε μια εκτίμηση του κόστους ή ακόμα και το ακριβές ποσό, εφόσον έχετε καταλήξει στο τελικό σχέδιο και μέγεθος.
Υπάρχει ελάχιστο κόστος;
Ναι, υπάρχει! Παρόλο που πολλές φορές υπάρχει παράλληλα μια σχετική δυσανασχέτιση, όταν ακόμα και για κάτι που φαίνεται αρκετά μικρό και απλό, σας λέμε ένα κατώτατο όριο τιμής. Πόσο μάλλον όταν αυτό μπορείτε να το έχετε στην μισή τιμή από κάποιον που δουλεύει στο σπίτι του, είναι γνωστός σας κλπ. Οι λόγοι λοιπόν πολύ συνοπτικά είναι οι εξής και αφορούν σχεδόν όλα τα επαγγελματικά tattoo studios:

Receptionist/shop manager: Είναι το πρώτο άτομο με το οποίο έχετε επαφή κατά την πρώτη σας επικοινωνία στο στούντιο, είτε φυσικά είτε διαδικτυακά. Σας συμβουλεύει και σας παραπέμπει στον κατάλληλο καλλιτέχνη, απαντάει στα e-mails και στα τηλεφωνήματα σας, διαχειρίζεται πολλές φορές τα ραντεβού σας, είναι υπέυθυνο για την ομαλή λειτουργία του χώρου. Αυτό το άτομο πληρώνεται.

Artist: Ακούει την ιδέα σας, σας συμβουλεύει, σας προτείνει εναλλακτικές, σας φτιάχνει προσχέδια και κάνει τις αλλαγές που πρέπει, κάνει συνεχώς έρευνα για καινούριες ιδέες και όλα αυτά πριν ακόμα καταλήξετε σε σχέδιο και κλείσετε το ραντεβού. Για να κάνετε το tattoo σας, υπάρχουν αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται (χαρτί για στένσιλ, μελάνια για εκτυπωτές, χρώματα για τατουαζ, βελόνες, γάντια, βαζελίνη,προστατευτικά για καλώδια και μοτεράκια,ξυραφάκια μιας χρήσης κλπ). Όλα αυτά έχουν ένα κόστος.

Πάγια έξοδα tattoo studio: Για να λειτουργήσει ένας επαγγελματικός χώρος, ανεξάρτητα απο το αντικείμενο του, πρέπει να καλύπτει βασικές οικονομικές υποχρεώσεις όπως ενοίκιο, λογαριασμοί, ασφάλιση εργαζόμενων, φορολογία, πρώτες ύλες και προμηθευτές, συνεργείο καθαρισμού κλπ.
Μπορώ να φέρω το δικό μου σχέδιο;
Στόχος μας είναι να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι αυτό θα σας ακολουθεί για πάντα. Οπότε μπορείτε να φέρετε οτιδήποτε θεωρήσετε πως μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι έχετε στο μυαλό σας. Από εκεί και πέρα είναι δική μας υποχρέωση να σχεδιάσουμε κάτι αποκλειστικά για εσάς, προσαρμοσμένο απόλυτα στο στυλ σας, το σημείο που θέλετε να γίνει και την αισθητική που σας αρέσει.

Γενικά αποφεύγουμε να δουλεύουμε με έτοιμα σχέδια, γι αυτό σας ζητάμε να εμπιστευτείτε την γνώση και την εμπειρία μας, ώστε να αποκτήσετε ένα μοναδικό κομμάτι, ανεξάρτητα από το μέγεθος και το στυλ.
Ποιά είναι η καλύτερη εποχή για να χτυπήσω ένα τατού;
Το tattoo πρέπει να γίνεται σε δέρμα που είναι όσο πιο κοντά στο φυσικό του χρώμα, που σημαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο μαυρισμένο από τον ήλιο. Σε καμία περίπτωση σε καμμένο και ταλαιπωρημένο από ηλιοθεραπεία ή σολάριουμ. Από την στιγμή που το κάνετε, θα πρέπει να μείνετε εκτός ήλιου για περίπου 20 ημέρες, όσο δηλαδή θα χρειαστεί περίπου να επουλωθεί η περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για το κολύμπι σε πισίνα ή θάλασσα. Δεν τίθεται ζήτημα λοιπόν θερμοκρασίας ή μήνα, εφόσον μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, πριν και μετά το χτύπημα.
Τί προετοιμασία θα πρέπει να έχω κάνει;
Θα πρέπει να είστε ξεκούραστοι, να έχετε πιεί αρκετά υγρά και να έχετε φάει σχετικά πρόσφατα. Πέραν αυτών, κάντε ένα ντουζ, φορτίστε κινητό και άσε τους 50 κολλητούς που θέλουν να έρθουν για παρέα σπίτι (1 ή 2 φίλοι μαζί είναι μια χαρά).
Τί θα πρέπει να φοράω στο ραντεβού μου;
Καταρχάς σε θέλουμε άνετο.
Τα φαρδιά ρούχα βοηθούν περισσότερο από τα στενά και λάβε υπόψιν περιοχές του σώματος που θα θες να μείνουν καλλυμένες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ανάλογα με τη θέση του τατουάζ.

Φροντίδα μετά το τατουάζ

  • Αφήστε το tattoo καλυμμένο με την μεμβράνη για 5 ώρες τουλάχιστον.
  • Μόλις αφαιρέσετε την μεμβράνη, σκουπίστε καλά το tattoo με βρεγμένο χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν από πάνω ξεραμένα υγρά του δέρματος. Μετά βάλτε στο tattoo Bepanthol κρέμα (με την ροζ γραμμή), τόση ώστε απλά να γυαλίζει ελαφρά. 
  • Επαναλάβετε αυτή την διαδικασία για τις πρώτες 24-36 ώρες.
  • Για τις επόμενες 10-15 ημέρες, και μέχρι το tattoo να ξεφλουδίσει πλήρως, ενυδατώνετε συχνά με την Bepanthol. (περίπου 3-4 φορές ημερησίως)
  • Αποφύγετε το μούλιασμα του tattoo σε νερό και την έκθεση του στον ήλιο για αυτό το διάστημα.
  • Μετά το ξεφλούδισμα και όταν το tattoo θα εκτίθεται στον ήλιο, προστατεύετε το πάντα με αντιηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας.
  • Τις πρώτες μέρες πιάνετε το tattoo αυστηρά με καθαρά χέρια και φοράτε άνετα και καθαρά ρούχα. Μην τρίβετε το tattoo με σφουγγάρι, μην το ξύνετε, μην τραβάτε τις πετσούλες που θα βγάζει και μην ξυρίζεστε πάνω στο σημείο έως ότου ξεφλουδίσει πλήρως.